Webdesign

Een RAAK verhaal

Datum:
23
-
9
-
2020

Twee ondernemende dames die weten wat ze willen. Die krijg je niet iedere dag langs. Zussen Lonneke en Marjolein Deutekom van communcatieburo She Knows How zijn de initiatiefnemers van het nieuwe bedrijf Pand Raak aan de Laan in Schagen. ‘Een verzamelgebouw voor mensen met ambitie’, is de omschrijving die zij aan hun bedrijf geven. En daar hoort een passende website bij.

Pand Raak aan de Laan in Schagen verhuurt kantoorruimte, vergaderzalen en flexplekken.
Pand Raak aan de Laan in Schagen

Laat ons gevonden worden!

Bij het opstarten van een nieuw bedrijf is prioriteit nummer één: gevonden worden via Google. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Google is slim. Maar Rick gelukkig ook. Aan de hand van zijn trefwoordenonderzoek werd de basis voor de website gelegd: de structuur, de opbouw en de teksten. De drie belangrijkste randvoorwaarden voor een hoge ranking (pagerank) van de website.

 

Usability een volgende prioriteit

Een gebruiksvriendelijke site luidde het vervolg van de opdracht in. De bezoeker moet in één oogopslag de weg kunnen vinden op de site. Niet hoeven nadenken, maar op een natuurlijke wijze navigeren door de pagina’s. Zodat zij vervolgens verder gaan klikken en de site echt bezoeken in plaats van er vluchtig doorheen bladeren. Met als uiteindelijke doel dat ze direct een reservering kunnen plaatsen en deze kunnen betalen.

Flexwerken of een vergaderruimte huren in het centrum van Schagen? Het kan bij Pand Raak.
Ideale werklocatie en perfecte flexwerkplekken

Maar het oog wil ook wat. Het oog moet gestreeld. Een landingspagina die de aandacht trekt en houdt. Eentje waar mensen direct het goede geval van krijgen. Het is tenslotte je visitekaart, zeker voor een onderneming als Pand Raak. Vormgeefster Mathilde (Math-Made) tekende voor het logo van Pand Raak en schetste de eerste lijnen van de website.

Hét samenspel tussen vorm en techniek 

Tussen een website bedenken, schetsen en maken zit echter een wereld van verschil. Een nauwe samenwerking tussen de techniek en de vorm is hierbij vereist. Math en ik (Koen) hebben uitvoerig gewikt en gewogen, hebben elkaar soms moeten overtuigen en hebben beide water bij de wijn moeten doen. Maar het resultaat mag er wezen. Een technisch hoogstandje van formaat met een uitstraling waar je ‘u’ tegen zegt!

 

Flexwerken in het centrum van Schagen? Dit kan al vanaf 20 euro per dagdeel in Pand Raak
Flexwerken in het centrum van Schagen

En werkt het?

Er is goed nagedacht over de te gebruiken trefwoorden en ingezet op de woorden ‘flexwerken’, ‘vergaderlocatie’ en ‘kantoorruimte’. ‘Flexwerkplek in Schagen’  en ‘Flexplek in Schagen’ stond na drie weken op één in de Google ranking. Het begin is er dus, het einde gelukkig nog lang niet in zicht!

Gerelateerde projecten in onze portfolio

Een RAAK verhaal