Webdesign

Een nieuwe jas voor Laserkliniek Zwolle.

Datum:
20
-
9
-
2016
Laserkliniek Zwolle heeft een nieuw jasje. Waarom? Heel eenvoudig. Uiteraard om de bezoeker van de website beter van dienst te kunnen zijn, maar ook om nog beter gevonden te worden via onze vrienden van Google…
De samenwerking met Michelle Janssen en Anouk te Molder-Bliekendaal gaat al heel wat jaren terug. Rond dezelfde tijd dat ik Rick Support startte, opende de ondernemende dames uit Zwolle hun eigen laserkliniek. We kennen elkaar dus inmiddels aardig goed. 

Van nul tot nu 

De eerste website had als doel naamsbekendheid creëren voor het startende bedrijf. Goed gevonden worden op de aangeboden behandelingen in combinatie met Zwolle en een kennismaking met de huidtherapeuten en hun werkwijze was het doel. Van lieverlee kwamen er allerlei aanpassingen aan de inhoud en de vorm totdat de wens voor een aantal nieuwe functionaliteiten niet meer gematcht kon worden met het tot dusver gebruikte systeem. 

We gingen rond de tafel met Petra Wortman, de vaste vormgeefster van de kliniek (PEW grafisch ontwerpstudio), en brachten alle wensen en bijbehorende mogelijkheden uitgebreid in kaart. Dit leidde tot de conclusie dat een nieuw systeem met maatwerk mogelijkheden noodzakelijk was. Maar er moest ook nagedacht worden over een nieuwe opzet van de inhoud. Om zo Google nog beter te overtuigen de kliniek uit Zwolle hoog in de ranking te positioneren.

Naar aanleiding van het trefwoordenonderzoek kreeg de nieuwe inhoud vorm en in samenwerking met Petra en Koen werd een compleet nieuwe website gebouwd. En wat voor een.

Relevantie voor Google

Naast videoblogs waarin de therapeuten uitleg en tips geven over hoe om te gaan met bepaalde aandoeningen, kan de bezoeker ook veel gerichter zoeken. Doorgaans staan websites van medische instellingen vol met prachtige Latijnse namen van de meest uiteenlopende aandoeningen en hun behandelingen. Dit zijn echter geen termen die wij, als niet medici, kennen. Vind dan maar eens de juiste behandeling voor je klachten.

Op de website van Laserkliniek Zwolle staan nu naast de mooie behandelnamen, ook de huidaandoeningen in eenvoudige Nederlandse termen vermeld. Dit geeft niet alleen een extra boost bij Google op, maar ook blije bezoekers die op deze manier heel eenvoudig kunnen zoeken op hun klachten en direct de passende behandeling vinden. 

Reviews geïntegreerd in de website

Om bezoekers van de nieuwe website een betere ervaring te geven van de dienstverlening zijn alle gegeven reviews, op onafhankelijke review platformen, verzameld en worden deze overzichtelijk gepubliceerd. Zo kan iedereen die de website bezoekt de ervaringen lezen van mensen die eerder een behandeling hebben ondergaan bij Laserkliniek Zwolle.

En verder….

Verder is de website voorzien van gebruiksvriendelijke call to actions, overzichtelijke presentatie van de tarieven en eventuele vergoedingen en worden blogbericht gekoppeld aan bijbehorende behandelingen of huidaandoeningen. Een perfect passende nieuwe jas dus!

Een enthousiaste Anouk te Molder-Bliekendaal: “Onze nieuwe jas die Koen, Petra en Rick voor ons hebben gemaakt, laat zien waar wij voor staan. Net als onze kliniek is de jas persoonlijk, op maat en van hoge kwaliteit. We houden het graag laagdrempelig door middel van professioneel en uitgebreid advies. Dit bieden we nu ook op de nieuwe website, net als in de kliniek. En dat het werkt!”

 

 www.laserkliniekzwolle.nl

 

Gerelateerde projecten in onze portfolio

Een nieuwe jas voor Laserkliniek Zwolle.